Майката на починалия наскоро Шамли с гореща молба към покойната Стоянка Мутафова

В края на октомври месец внезапната смърт на един голям български актьор Йосиф Шамли потресе цялата гилдия. Звездата от хитовия сериал „Под прикритие“ почина едва на 47-годишна възраст.

Навръх Никулден пък издъхна голяма Стоянка Мутафова.

Ирина Банкова, която е майка на Йосиф Шамли, написа прочувствени думи в личния си фейсбук профил към покойната Г-жа Стихийно бедствие.

„Тя обичаше и ценеше Йосиф. А той за първи път като студент във ВИТИЗ стажува за малко при нея в Сатиричния театър.

Стояно, прегърни момчето ми там горе! Мир и покой на душите ви!“, написа почернената майка на Йосиф, която сподели и видео. Сестрата на Йосиф Шамли с покъртително признание за случилото се след смъртта му

Същият ден тя сподели и прочувствени думи за внезапно починалия й син и всички, които са я подкрепили в този труден момент:

Скъпи, безценни и изстрадали с жертвоприношенията на душите си хора на изкуството, артисти, режисьори, сценаристи, театрални критици, писатели, поети, журналисти, музиканти, художници, състуденти, съученици, приятели на Йоско разпръснати по цял свят, които ми писахте или ми се обадихте! И вие, мили мои приятели! Не можах да отговоря лично на никого, не съм и сега в състояние.

Простете ми! Вашата чиста, сърдечна обич към него и неговия талант му помага сега по пътя към светлината. Винаги ще ви обичам и във всеки и всяка от вас ще виждам сина си, защото вие сте посветени хора, специални люде, вие крепите духа и вътрешната надежда на хората.

 

Удивена съм колко огромна доброта и съпричастие се крие във вашите надарени сърца. Пазете я и я раздавайте докато сте живи на тази земя, защото никой не знае кога е отреден края му. На мен ми дадохте утехата колко ценен е бил Йоско за вас и за българския театър и култура и тази ваша утеха и обич към него ще нося заедно със страданието си до края на дните си. Благодаря ви, скъпи добри хора! Ще бъда благодарна за всяка снимка, спомен, видео, които сте съхранили за него и които ми изпратите.

„От всички чудеса на този свят най-чудното за мен е туй, че може човек да се страхува от смъртта, когато знае, че е неизбежна…..“ ШЕКСПИР“.