Министър Маринов с нови разкрития по случя с Живка

Според информация от италианските служби на реда, нашенката е задържана с мярка за неотклонение „домашен арест“, след което ще бъде разпитана, каза министър Младен Маринов.

Коментарът си той направи, след като взе участие в честването на 30-годишнината от възстановяване на членството на България в ИНТЕРПОЛ в Централния военен клуб (ЦВК).

„Все още се извършва проверка, случаят се разследва и в момента, в който българските служби получат разрешение от италианските власти, тогава можем да дадем повече информация“, обясни Маринов.

„Българските служби правят проверка за това дали задържаната в Италия Живка Танева има предишни криминални прояви у нас“, казао ще той.
вътрешният министър Младен Маринов.

Той подчерта, че няма как да разкрие повече подробности с аргумент – спазване на принципите на партньорство. МВР няма информация и за трафика на отпадъци от Италия.

Вестник „Кориере дела сера“ съобщи за ареста на 334 души по време на операция срещу калабрийската мафия Ндрангета на властите в Италия. Сред арестуваните има политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация. Вестникът съобщи, че задържаните са от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa, а арестите им са били както в Калабрия, така и България, Германия и Швейцария.

Преди седмица италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците. Те отрекоха при тях да е постъпвала официална информация за задържаните незаконни тонове боклук.