„Нова телевизия“ с нов главен директор „Информация“

„Нова телевизия“ вече има нов главен директор „Информация“.
Ива Стоянова ще поеме юздите върху целия информационен поток на телевизията, след като замени Вяра Анкова.

През юни тази година „Капитал“ съобщи любопитна информация, че Ива Стоянова е придобила 90% от акциите на свързаната с Делян Пеевски телевизия „Канал 3“. Припомня, че точно преди да постъпи в „Nova TV“, Стоянова беше управител и програмен директор именно на „Канл 3“.

„Като главен директор „Информация“ Стоянова ще работи за увеличаването на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип“, се казва в съобщението на „Нова телевизия“.

Самата тя каза, че приема длъжноста си в „Нова телевизия“ като поредно предизвикателство в нейната кариера.

„Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизя. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване налидерската позиция на NOVA и все по-успешно развитие на медията занапред“, допълни Стоянова.

Ива Стоянова бива представена като специалист с почти 25-годишен опит в сферата на медиите, който преминава през почти всички журналистически позиции.

Кариерата ѝ започва във вестниците „Народен спорт“ и „Седем дни спорт“. Следват длъжности на различни йерархични нива в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7.

„В професионалния си път, винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас“, добавя Ива Стоянова.

Ива Стоянова работеше като водещ и репортер в ТВ7, а заедно с шефа на телевизията Николай Бареков бе водеща на сутрешния блок на канала – „Бодилник“. По това време телевизията бе издържана от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, а съдържанието на телевизията бе в пълен синхрон с медиите на Пеевски.

Ива Стоянова е поредният човек от „Канал 3“, който става част от екипа на „Нова телевизия“, след като медията бе придобита от братята Георги и Кирил Домусчиеви. Първо в телевизията дойде Миляна Велева от „Канал 3“ и стана директор на новините. По-късно Васил Иванов стана водещ разследващ журналист.

За сметка на тях телевизията се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена бе Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век. Махната бе и Виктория Бехар, която бе мениджър „Стратегическо развитие“. По неофициална информация Бехар е била изгонена, след като е питала дали Миляна Велева има някаква връзка с Пеевски.

Оставка от Нова ТВ подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт „Гонг“ бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск.