Ето ги внуците на Стефан Данаилов, които вървят по неговия път (Снимки):

Стефан Данаилов , с когото се разделихме в края на миналата година, имаше огромно сърце, в което намираше място за всички свои студенти.

Не е тайна, че „Мастъра“, както го наричаха приживе, приемаше тях като свои деца, а те него – като роден баща.

Неслучайно на едно от събиранията със своите възпитаници Ламбо ги бе помолил да доведат децата си, които шеговито нарече свои „внуци“.

Параскева Джукелова дъщеря

Стефан Данаилов ученици

За съжаление големият актьор не доживя синът му Влади да го дари с родно внуче , но през целия си живот е обичал като свои децата на доведения си наследник – Росен Цанков.

Приживе Ламбо неведнъж е споменавал, че внучетата на съпругата му Мария са и негови и ги обича, сякаш са му собствена плът и кръв. Въпреки че нямат биологична връзка, вероятно времето, прекарано с един от най-големите ни актьори, е повлияло на Виктор и Александра също да припознаят изкуството за свой път.

Докато бяха все още тийнейджъри, Данаилов обичаше да се шегува, че не искали да чуят за театъра, макар да се опитвал всячески да ги накара да заобичат сцената. Трудно се съгласявали да ходят и на премиерите му.

Към днешна дата обаче и двамата са косвено свързани с призванието на Ламбо. Внукът му Виктор е сред най-талантливите ни млади оператори, а в момента работел за продуцентската компания на създателя на сериала „Под прикритие“ Димитър Митовски. Дебюта си зад камера Вики направил още по време на снимките на „Стъклен дом“, където Стефан Данаилов имаше главна роля.

внукът на Стефан Данаилов

Внучката Александра пък е увлечена по рисуването, освен това работи в екипа младежко радио.

внучката на Данаилов

Всъщност Виктор и Александра са близнаци. Те са деца на Росен, който е син на Мария Данаилова от първия й брак с режисьора Вили Цанков. Самият Росен също е завършил операторско майсторство в НАТФИЗ и започва кариерата си като оператор, но впоследствие се пренасочва към продуцентска дейност.

Сега синът му върви по неговите стъпки. След смъртта на Ламбо имаше спекулации относно неговото завещание. Още докато не беше постъпил в болница, артистът сподели, че ще остави на всичките си деца по нещо. Макар биологичният му син Влади от актрисата Ирен Кривошиева да е титуляр на наследството, Данаилов се погрижил и Росен, който до последно се грижи за него, да получи свой дял.