Каква беше реакцията на ген. Мутафчийски когато разбра, че Каракачанов е сниман в парка ?!

Съобщаваме само за хора, които са зле. Може да ме питате за 600 души как са, ние ще ви съобщим само критичните такива. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в МС.

Запитан за предстоящите празници предвижда ли се тестване на част от духовенството, все пак има 400 храма, шефът на ВМА каза: “Горещо препоръчваме на сънародниците си да останат вкъщи по време на празниците, защото това е единственото нещо, което би ги защитило да не се
заразят при струпването на много хора”.

“Разработват се всякакви варианти. Знаете, че се направиха различни военни учения, както вчера във Военното училище във Велико Търново”, каза той.

“Не само сезонните работници, а и всеки българин, да не забравя правилата за физическо дистанциране, лична хигиена, носене на предпазни средства и маски. За сезонните работници това важи още по-силно”, уточни шефът на ВМА.

Той бе помолен да коментира появила се вчера в интернет снимка на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който е в парк и бе запитан какъв е апелът му към него и към всички излизащи.

“Не съм видял публикациите във вестниците, но апелът ми към всички е да спазват физическа дистанция и да се подчиняват на правилата. Нека уважаваме 99.9% от населението на България, спазващи правилата и да не се чувстат зле заради 0.1%, които не желаят да се подчинят”, уточни още той.