Д-р Меджидиев с разтърсващо слово за смъртта и COVID-19: С тези две седмици се решава бъдещето на нашата държава

Поради това, че се водят много интензивни разговори с колегиите на Лекарския съюз, така и с директорите на големите болници, които са най-пряко ангажираните с коронавирус инфектираните на редовната пресконференция на Щаба за борба с коронавируса бяха поканени представители на Българския лекарски съюз и големи болници.

Д-р Меджидиев от софийската лекарска колегия заяви, че благодари на хората, които спазват мерките и заради тях имаме най-добрите резултати в Европа.

„Клиповете от Европа, които ни пращат колеги са покъртителни. Има млади хора, трупове, това сериозно ни разстройва и искам да се обърна към нашите сънародници, да спазват мерките, за да не се удавим накрая. Вчера аз и колегите, поне 50 души ми се обадиха, казаха, че трябва да реагираме. София беше пълна с хора, а тук има най-много случаи и тя е основна отправна точка за заразата.

София е 2 млн. души, а лекарите са 9000. Разберете, че ние сме на предна линия и сме най-незащитени. Масово падат медицински специалисти. Започнем ли да ги губим, ще стане много тежко. Говоря особено за София, защото тук идват и по-тежките случаи от провинцията.

Разберете, че Господ е всеки ден с нас. Аз всеки ден, 24 години, влизам с Господ в операционната. Не са 5 дните в годината, когато трябва да му обърнем внимание. В момента молитвата е да останем вкъщи и да се помолим за милосърдие, сега милосърдието е да останем вкъщи, да не позволим да има жертви на заразата.

С тези две седмици се решава бъдещето на нашата държава. Нека да я опазим.

Ние имаме 24 часа на разположение всякакви специалисти, най-добрия интернет, денонощни магазини. Нищо не ни пречи да останем вкъщи. Лекарите не са вездесъщи, помогнете ни, само заедно можем да се справим с това“, заяви д-р Меджидиев.