Трагедията в Сандански: Страшни разкрития за жена си направи бащата на закланите деца

„47 дена не ги бех виждал, 47 дена да не си видиш децата“, проплака Георги Трайков пред bTV. Бащата на 3-годишното момиченце и 5-годишното момче, които бяха убити от майка им и трагедията потресе Сандански, разказа своята версия за случилото се.

Днес той е съсипан. Споделя, че месец и половина преди трагедията Кристина и децата се изнасят от семейния дом. Той прекарва дни, без да ги види или чуе.

Подавал сигнали до институциите, но от там го успокоявали, че децата му са на сигурно място.

„Нито една институция не ми повярва за това, което се случва. Социални грижи, закрила на детето, в полицията съм ходил, молил съм се, хората са казвали – децата са при майката, няма страшно, а в Закрила на детето казах: „Добре, бе хора, ако стане нещо, кой ще обвиняваме после?“, разказва бащата.

Проблемите с Кристина не са отскоро. Появили се още след раждането на първото им дете. Но в последните месеци се задълбочили.

„Трудно се справяше с работата си, навсякъде, не и се работеше, нямаше все едно стимул, не й се работеше. Викам: „Искам да видя, Криси, стимул в тебе, ти добре ли си и децата ми са добре и аз съм добре, какво повече от това“, разказва Георги.

Ден преди фаталната дата Кристина и децата се прибират у дома. И се случва непоправимото. Тогава брат ѝ Милян Дончев се прибира от чужбина, където живее от 10 години. Той твърди, че сестра му е била жертва на системен семеен тормоз.

„Тя е един смачкан човек, аз не мога да я позная, това не е моята сестра. Никога не е имала признак на агресия“, казва Милян.

„Тех ги беше срам да си признаят. С майка ѝ разговарях, майка ѝ каза: „Да, ние също усещаме, че има некакъв проблем“, време е да направим нещо, за да продължим да живеем, защото аз живея за тези деца“, казва Георги Трайков.

Социалната служба в града отрича да е знаела за проблемите в семейството.