Внукът, убил своите баба и дядо във вилата край Шумен, написал във фейсбук потресаващ пост

21-годишният Георги Йорданов от Шумен, обвинен в убийството на своите баба и дядо, остава в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ му наложи в петък Окръжен съд – Шумен.

Съдът прие, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йорданов е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Доводите, с които съдът мотивира своето определение е високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК. Магистратите прецениха, че Йорданов има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, макар че е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и трудова ангажираност, съобщи Труд.

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 8 декември.

Припомняме, че действията по разследване на двойно убийство на мъж и жена започнаха под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен след приет сигнал на 23 ноември в 13:30 часа, че във вила, в местността „Под манастира“ са намерени телата на мъж на 75 и жена на 68 години.

На 25 ноември като обвиняем бил привлечен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство-Георги, който носел името на една от жертвите си.

Иззети са множество веществени доказателства, включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление.

Изяснено било, че в ранните следобедни часове на 22 ноември убиецът Георги първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот. Убийството на двамата е станало в рамките на около час.

Убиецът е едно от двете деца на средностатистическо българско семейство. Студент е в ШУ, не е осъждан, не е употребявал наркотичнични вещества и алкохол. Убитите са му били баба и дядо по майчина линия. В семейството е имало разногласия около имоти, но според техни близки, не чак до толкова, за да бъдат водещ мотив за престъплението, което е извършил, а и самият Георги не е бил пряк наследник, за да се облагодетелства от имотите.

След като убил възрастните хора, взел сумата 700 лева, която била в дома им и изтеглил още около 300 лева от банкова карта. Бил толкова хладнокръвен след ужасяващите си действия, че дори минал през няколко магазина, за да си напазарува.

Шокоращи са и думите, които младият убиец е написал в личния си профил в социална мрежа, непосредствено след убийството на възрастните си роднини. Дори сложил и жалейка, за да подсили усещането за скръб.

„Почивайте в мир скъпи баба и дядо. Дано час по скоро се открие изрода причинил ви тази жестока смърт и наранил толкова много мен и всички ваши близки. Поклон пред паметта ви!“