Селфи с тялото на Марадона! „Героите“ отиват на съд СНИМКА

Брутално селфи с трупа на Марадона шокира света. Кадрите бяха разпространени в интернет. На тях се вижда как трима мъже позират до отворения ковчег, усмихнати и с вдигнати палци.

Брутално селфи до ковчега на Марадона! За единия вече е ясно, че е служител на погребална агенция и ще бъде уволнен. Той е получил и смъртни заплахи. Става дума за Диего Молина.

Противно на всички етични норми, той си направи снимка с починалия Дон Диего, а след това я качи в социалните мрежи. Молина, който имал за задача да подготви тялото на световния шампион с Аржентина от 1986 г. за погребението, веднага бил уволнен, съобщават световните медии.

Стартирала е подписка за отнемането на гражданството на човека, дръзнал да печели слава, възползвайки се от мъртвия Марадона.

Адвокатът на Дон Диего – Матиас Морла, заяви, че семейството ще търси своите права по съдебен път.

Брутално селфи до ковчега на Марадона! „Предвид популярността, която добиха снимките на Диего на смъртното му ложе, ще вложа всички усилия, за да намеря недостойния човек, който ги е направил. Всички, отговорни за този грозен акт, ще си платят“, заяви той.

Разследването по случая продължава, тъй като Молина не е разкрил кой го е снимал. Според медиите в Аржентина, още четирима служители на агенцията са присъствали, когато той е позирал с тялото.

Диего Марадона почина от сърдечен удар в сряда (25 ноември). Тялото му беше изложено за поклонение пред феновете, като хиляди се стекоха в Буенос Айрес, за да го зърнат за последно. Семейството му реши да прекрати церемонията преждевременно и той да бъде погребан в тесен семеен кръг.

Марадона е считан за един от най-добрите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с „Наполи“, както и носител на Купата на краля с „Барселона“.