Доц. Кунчев: Във Война сме. На хората им писна, искат нормален живот

За да мотивира учителите да се ваксинират срещу К19, доц. Ангер Кунчев заяви, че хората вече искат да се върнат към нормалния си живот, че вече им е писнало от ограничения и мерки.  „Хората искат да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат на почивка през лятото, а ние им го отнемаме. Да не говорим, че това е по-приемливата част. Има заведения и ресторанти, които не работят от 4-5 месеца. Има нощни заведения, които не работят от 10 месеца. Ами ако и мъжът, и жената са работили в това заведение? Какво става с техните заеми? С какво издържат живота и децата си. Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките“, отбеляза той, цитиран от „Фокус“.

„Не можем да идем до всяко село, няма как да го направим. Няма как физически да стигнем до всяко училище. Но когато има случаи и така или иначе де вижда, че хората имат нужда от допълнителна информация, това е добър повод още веднъж да се опитаме да предоставим цялата информация на максимално разбираем език, за да може всеки да си вземе информираното решение“, обърна се Кунчев към педагогическия персонал.

„Намираме се във война. Помислете си хората на моята възраст, аз съм над 60 години, за целия период стана така, че станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Ако преди година някой беше казал, че американският президент ще падне заради тази епидемия, че ще спрат да летят самолетите, че няма да може да мръднете до съседната страна, че цели отрасли ще останат без работа за половин или 1 година, някой щеше ли да повярва? Обаче това е факт“, отчете доц. Кунчев.