Каракачанов показа войниците, с които България ще влезе в първите часове на война

При подготовка на военнослужещите, Красимир Каракачанов посочи кои са хората, които са най-подготвени при евентуални военни действия. Министърът на отбраната и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов изразиха удовлетворение от високото ниво на изпълнение на задачите по време на съвместната подготовка на военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и от армията на Великобритания, пише eurocom.bg.

На летище „Чешнигирово“ днес, 2 март, се проведе ден за високопоставени гости, на който присъстваха още Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, както и представители на Министерството на отбраната. Това съобщиха от министерството.

„Това са момчета, на които ще разчитаме в първите часове на евентуален конфликт. Подготовката им е много добра, а посредством подобни съвместни учения с военнослужещи от армиите на други наши съюзнически държави тя се издига на все по-високо ниво“, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов след демонстрацията на бойни способности. Той поздрави участниците в демонстрациите с думите: „Благодаря за доверието, което имаха към мен, и за старанието, което положиха. Когато един войник, без значение дали е в Силите за специални операции, Сухопътните войски, флота, авиацията, получава отношение и бъде мотивиран, той си изпълнява много добре задълженията“.