Психолог: Убийството на Георги Игнатов е „престъпление от скука“

Елитен наш психолог коментира решението на Софийския съд да оправдае Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов през 2015 година в Борисовата градина в София. Вчера Софийски градски съд оправда Йоан Матев по обвинението за убийството в Борисовата градина. Когато 15-годишният Георги Игнатов беше наръган смъртоносно в парка, обвиненият в неговото убийство Йоан е бил едва на 17 години. Какво поколение расте в България, могат ли младежите да правят разлика между добро и зло?

„Промяната във външния вид у хората е знак, че има някаквив сериозни вътрешни трансформации в този човек. Но не можа да се каже, че промяната е индикатор за бягане от образ“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Неделчо Стойчев, криминален психолог.

Той добави, че прикриването от страна на близки и познати, съученици, свидетели е страх от помане на отговорност.

Криминалният психолог направи профил на подобен престъпник – няма криминални прояви, нормално поведение, обикновено е мъж, личи неорганизираност на престъплението, свързаност с местопрестъплението.

Виж и това:  Д-р Брънзалов с коментар за смъртния случай след ваксината на AstraZeneca у нас

„Това е „престъпление от скука“, може да е и под влияние на алкохол, извършено от презадоволен човек, на когото нищо не е отказано, смята, че всичко му е позволено, като голяма отговорност за такова поведение носят родителите“, каза още Неделчо Стойчев.

Той допълни, че насилникът израства ва дисфункционално семейство, бащата не задава правилата за поведение в необходимото време, майката е свръхдоминираща.