Проф.Кантарджиев заговори за ново затягане на мерките – ето кога (Снимки)

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести, проф.Тодор Кантарджиев , говори в ефира на „Здравей, България“ за евентуалното ново затягане на мерките и починалата след ваксина жена у нас. Ето какво каза той:

Време е за постене и успокоение. Време е да се взимат решения. Това заяви проф. Кантарджиев в национален ефир.

„По места РЗИ-тата взимат решения и ги съгласуват с Щабовете по области предлага мерки за всяка една област. Има различен брой болни навсякъде. Характерът на разпространението на новия британски вариант е различен.

„В четвъртък министърът ще каже налагаме ли нови ограничения“, заяви Кантарджиев, но кимайки одобрително с глава.

Виж и това:  Цената на паспорта на сградата не е най-страшното! Ще се наложи разбиване и изнасяне…

„Вчера говорих с доц. Тимонов за починалата жена след поставяне на ваксина у нас. Първо е работено да се види дали тя е изкарала коронавирус. Няма антитела жената, ПСР-ът е отрицателен“, категоричен е той.

„Това, което ми каза патоанатомът е, че това е жена със съдова болест и тя има данни за прекаран преди години инфаркт. Има запушване на кръвоносните съдове на сърцето до 100%“, категоричен бе професорът.

По думите на Кантарджиев жената е щяла да получи същото, дори и да не е била ваксинирана.

„Винаги сме казвали, че човек, прекарал заболяването, трябва да изчака 3 месеца, за да се възстанови имунната му система. Тогава може да се ваксинира. Има шанс, ако човек прекара заболяването и се ваксинира, да направи свръхимунна реакция, т.нар. AD ефект, но това е много рядко и няма наблюдавани сега такива случаи“, каза той.