Борисов към работодатели: Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на работодателските организации. „Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна, страховете, които се насаждат, са безпочвени“, посочи той.

Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура, изтъкна Борисов.

С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи, каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни той.

Виж и това:  Борисов с ултиматум към ЕС във Виена: Или ваксини по равно, или ще се…