4 неща, които се случват с тялото ви, ако започнете да ядете бадеми всеки ден

Яденето на бадеми може буквално да ви спаси живота. В  проучване се установи, че ниската консумация на ядки увеличава шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания. Сред ядките бадемите са любими не само заради вкуса си, но и заради ползите им.

Днес бихме искали да ви представим 4 промени в здравето на вашето тяло при ежедневно ядене на бадеми, всички от които са подкрепени от науката.

Намалява акнето.

Според това проучване пациентите с тежко акне имат около 9% по-малко витамин Е в кръвта си. Яденето на бадеми за  подобряване на състоянието на кожата е отдавнашно, близкоизточно традиционно лекарство, което се оказа подкрепено от науката. Бадемите са пълни с витамин Е и антиоксиданти, които могат да ви помогнат да излекувате акнето и да подмладите кожата си, ако успеете да издържите на високите нива на омега-6 мазнини.

Помага за лечение на диабет.

Това проучване показа, че пациентите, страдащи от диабет тип 2, ще подобрят физическото си състояние, като ежедневно ядат бадеми. Те не само помагат за  отпушване на артериите чрез намаляване на „лошия холестерол“, но и допринасят за  намаляване на  нивата на кръвната захар благодарение на минералите си.

Помага за възстановяване след раждане.

В Индия има дългогодишна традиция да яде бадеми като естествено средство за  регулиране на чревния поток и печелене на енергия. Бадемите са основна съставка в аюрведичните диети и често се препоръчват на жени след раждането, за да им помогнат бързо да се възстановят и да избегнат стрии .

Това може да направи бебето ви по-умно.

Както бе споменато по-рано в тази статия , бадемите могат да подобрят мозъчната дейност. Яденето на 74 грама бадеми седмично може да направи вашето бебе по-умно, според  проучване, проведено от испански учени, които са наблюдавали 2 208 бременни жени. След това децата бяха наблюдавани, когато бяха на 1, 5 и 8 години. Деца, чиито майки ядат бадеми по време на бременност, постигат по-високи резултати от своите тестове за интелигентност .

Бонус: сурови, накиснати или печени бадеми?

Според аюрведичната медицина както суровите, така и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни вещества и по този начин имат еднакви ползи. От друга страна, накисването на бадеми за една нощ и обелването им може да помогне за намаляване на нивата на танин. Източници сочат, че ако се погълнат в големи количества, танините могат да попречат на усвояването на хранителни вещества, но скорошни проучвания не са открили доказателства в подкрепа на това.

Ако консумирате бадеми редовно, вероятно сте запознати с тези предимства. Забелязали ли сте други телесни промени, когато ядете бадеми? Как ядете бадемите си?