Бащата на най-младата жертва на COVID-19 у нас: Няма хуманност у голяма част от лекарите и няма коронавирус

„Няма хуманност у голяма част от лекарите и няма коронавирус“, заяви в предаването „ЕвроДикоф“ адвокат Иване Денев, чийто 19-годишен син е смятан за най-младата жертва на коронавируса у нас.

По димите на бащата, синът му е нямало да почине, ако не бил приет за лечение в болница, която той определи като „мъртвилница“.

Адвокат Денев заяви още, че според него изобщо няма такъв вирус, който да причинява подобна голяма смъртност.

„Може да има такъв вирус, но не той убива пациентите. Според мен убива неправилното лечение, което е в две крайности. То или е свръх лечение, както е било при сина ми, или абсолютно липсва лечение, както имам вече такива клиенти, чиито близки така са починали“, изтъкна юристът.

Христо е бил настанен в отделението за болни от коронавирус в болницата във Велико Търново в почти безсимптомно състояние – единствено с висока температура около 37-38 градуса. След няколко дни в мизерни условия (той и другите двама пациенти в стаята уринирали в 10-литрова пластмасова бутилка), момчето е било преместено в реанимацията, а вещите му били събрани в черни чували и захвърлени. След усилени мъки да изкопчат информация за детето си, санитарка казала на родителите му единствено, че могат да го загубят и животът му бил в Божии ръце.

Виж и това:  „Аз съм онколог. Ето какво ще направя, ако ми поставят диагнозата рак:“ – информация,…

„Отказваха ни всякаква информация, не казваха нито защо се е влошило състоянието му, нито какви лекарства приема и каква е терапията му. Беше ни казано, че не разбираме от медицински термини и това не ни касае“, разказа още бащата Иван Денев.

„Не знаех дали е бил жив, не знаех дали е бил там, дали е бил цял. Всеки ден чаках с надежда да разбера какво става“.

Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му е бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, което било все още в трета фаза на клинични изпитвания. В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт.