„Животните трябва да живеят“: 9-годишно момче събрало 50 000 бутилки, за да спаси планетата

Деветгодишният Райън Хикман е успешен бизнесмен от Калифорния. Той се занимава със сортиране на боклук и се интересува от тази дейност още от 3-годишен.

Днес Райън има своя компания за рециклиране на отпадъци Ryan’s Recycling Company. За 6 години работа, сортирайки и отнасяйки боклука на своите клиенти, момчето спечелило над 10 000 долара!

Момчето събира за своето бъдеще образование, но също така казва и че иска да си купи камион, за да стане боклукчия. Така ще има възможност да събира и рециклира още повече отпадъци.

момче-рециклира-боклук
Ryan Hickman/facebook.com

Всичко започнало когато веднъж заедно с баща си Райън се отправил в център за рециклиране и детето веднага приело присърце целия процес. Той с интерес започнал сам да събира бутилки, за да ги натовари в колата. За своята работа малчуганът получил няколко долара.

Запознанството с процеса на сортиране на боклука се оказал толкова занимателен, че на връщане към вкъщи той решително обявил пред баща си намерението да събира рециклируемите отпадъци и да ги предава за преработка.

За да помогне на момчето да реализира замисленото, майка му лично отишла с него на гости на съседите. Във всеки дом те носели чували за боклук. Младият предприемач се увлякъл много по своя проект и прекарал част от своята седмица, събирайки бутилки и буркани, които получавал от свои поддръжници и отправял за преработване.

Когато го питат защо го прави, момчето отговаря: „Защото бутилките попадат в океана, а след това животните заболяват и умират“.

Благодарение на поддръжници към този момент райън е събрал и преработил над 50 000 бутилки и кенчета.

Родителите на Райън подкрепят инициативата на сина си, а баща му помага да сортира боклука и доставя чувалите с бутилки в центъра за рециклиране на всеки 3 седмици.

„С жена ми го подкрепяме в това и сме казали на сина ни, че всеки път щом поиска да спре, той може да го направи“ – казва бащата на момчето.

В допълнение към своите и без това необичайни постижения, младият работник вече е станал посланик на Тихоокеанския център за спасяване на морските животни.

момче-събира-боклук
Ryan Hickman/facebook.com

Също така създал и линия фланелки, печалбите от които отиват за благотворителност.

Когато историята на Райън станала известна, това вдъхновило много хора да се присъединят към неговата инициатива за спасяването на света. Все повече поддръжници го молят да вземе и техните пакети или дори сами ги извозват до дома на момчето. И Райън не планира да спира в близко време.

Малкият герой дава интервюта по телевизии и радиа, за да повиши осведомеността по спасяване на Земята чрез разумно управление на отпадъците.

Със своите действия Райън доказва, че всеки може да допринесе за подобряване на екологичната ситуация на планетата.