Здравният министър: Не знам дали ще има удължаване на мерките, дали тези 10 дни стигат

Не знам дали 10 дни на затваряне и строги мерки стигат. Не знам дали след това няма да има нужда от удължаване на мерките. Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата „локдаун“ е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. . Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA“  здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим“, призова Ангелов.

Виж и това:  Зрител към Слави Трифонов: Каква е истината за вашите отношения с Бойко Борисов? Водещият:…

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот.  „Изборите са нещо, което идва и си отива. Аз съм един от хората, които винаги искат да казват изключително точно нещата. Аз съм хирург, свикнал съм на прецизност и точност в действията си. Не мога да вляза в операция, в която нямам ясен план. Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За какво политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?“, каза Ангелов. И заяви, че изборите няма да бъдат отложени. „Те ще се проведат безопасно. Нека хората да гласуват“, поясни здравният министър.