Тази баба на 88 години показа тяло, каквото не сте виждали (снимки и видео)

В Ливан 88-годишната Нахида Абдем работи в една от спортните зали, което всеки ден доказва, че възрастта няма значение. Тя е фитнес инструктор и изглежда с 40 години по-млада от възрастта си. На формата й може само да се завижда, а вдъхновяващата й история е най-добрата реклама за спорт!  … И в края на статията ще намерите изключително мотивиращо интервю със самата Нахида.

ВЪЗРАСТТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

„За мен възрастта е просто число. Това не означава нищо за мен. Забравям за нея “, подчертава 88-годишната Нахида. За първи път тя дойде на тренировка след своите 50 години. Болката в коляното я доведе до фитнеса, а упражненията трябваше да й помогнат да се сбогува с нея.

В началото жената едва усвоила симулаторите и се срамувала от околните, но това бързо отминало. „Когато започнах да ходя редовно на тренировки, криех се в най-далечния край на фитнеса. Всеки път, когато инструкторът даваше инструкции, бях нервна и смутена “, признава жената. Въпреки това Нахида не се предаде. В резултат на това, благодарение на спорта, тя не само преодоля сериозните здравословни проблеми, но и става отличен фитнес треньор .

„Току-що закачих сертификатаси  за успешно завършване на класовете на стената. Но ми беше казано, че Бог ще ме осъди, ако не помогна и на другите . Така започнах да преподавам и много ми хареса! Обичам да помагам на жените да бъдат свободни “, казва Нахида.

Любопитно е, че в ежедневието жената почти не използва козметика. Ето защо можем да кажем, че доста младежкият й вид е постигнат с помощта на тренировки и правилно хранене.

В момента броят на учениците на Нахида вече надхвърли хиляда . Вярвате или не, много от тях са със 70 години по-млади от треньорката си! Всички са просто са изумени от физическата й форма . И като цяло за тях тя е източник на мотивация и пример за това каква жени искат да бъдат в бъдеще.

Нахида се посвещава изцяло на обучение и в същото време ръководи собствен бизнес. Тя овдовяла преди 40 години и никога повече не се омъжва. Обаче има четири деца . Най-големият й син, между другото, вече е на 60 години.

Такива хора често са помолени да споделят своята житейска мъдрост и Нахида не е изключение. „На всички, които мислят, че животът означава само ядене, пиене, работа, сън и умора, искам да кажа: това не е така. Фитнесът помага да се намерят много други неща в живота “, споделя жената. И наистина вярвате на думите й!

По-долу ще намерите по- подробно интервю със зашеметяващата Нахида Абден.

Надяваме се, че историята на тази 88-годишна красавица ви е убедила, че никога не е късно да поемете контрола над живота си, да преследвате целите си и най-важното да се радвате на живота, въпреки всички трудности. Пожелаваме ви да бъдете толкова вдъхновени и силни!