България се сбогува с Царицата на комедията – стотици чакаха на опашка, за да се простят с Татяна Лолова (Снимки)

Вчера в Сатиричния театър , който бе неин втори дом, се състоя поклонението пред Татяна Лолова . България се прости с Царицата на комедията , както всички я наричаха.

Стотици приятели, колеги и почитатели на голямата актриса ѝ казаха последно „сбогом“ в „Сатирата“, която се изпълни с цветя, обич и думи на преклонение. И където красивата ѝ усмивка огряваше сцената години наред.

Таня лолова поклонение

опашка поклонение

„Уникална жена, когато дойде в театъра, вярно, че беше млада, тя излъчваше такава красота. Може да са 100 човека, само нея гледаш“, каза актьорът Славчо Пеев.

Славчо Пеев

„Таня ни даде един топъл, усмихнат пример за това как трябва да стъпваме по тази земя“, заяви директорът на „Сатиричния театър“ Калин Сърменов.

Калин Сърменов

С думи на обич и поклон пред безграничния талант и човешка доброта – така приятели и колеги изпратиха голямата актриса Татяна Лолова в последния ѝ земен път. И всички са категорични – усмивката на Таня преобразява света, а споменът за нея ще топли душата завинаги.

„Страшна жена, вулкан, такива хора се помнят дълго. Едно сърце, което винаги ни даваше малко кураж, надежда, че животът може да е по-усмихнат. Вулкан беше, изригваше, изчезващият вид човек“, допълни председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов

„Винаги ще помня житейската ѝ мъдрост да си над нещата, над дребните неща от живота. Таня беше истинско слънце, тя беше светлината и тя угасна“, каза журналистът Драгомир Драганов.

Драго Чая

Хората, дошли да кажат последно сбогом, имаха възможност да отнесат със себе си частица от артистизма и великолепното чувство за хумор на Татяна Лолова под формата на картичка с нейни думи.

„Една от най-обичаните актриси в България, която ни оставя своята усмивка завинаги“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова

Освен безброй роли в театъра, Татяна Лолова има много запомнящи се и в киното. Последната ѝ е в сериала „Порталът“. В него влиза в ролята на буржоазна дама дисидент от близкото минало.

Муки

Мария Грубешлиева – Муки

Тончо

Тончо Токмакчиев

Валери Йорданов

Актьорът Валери Йорданов

Драгомир Драганов

Драгомир Драганов

Елена Петрова

Актрисата Елена Петрова