След 26 години, Руми проходи и се справя отлично

Битката на младото момиче започва още с поемането на първата глътка въздух след раждането и накрая чудото се случва. Но то не е случайно, а плод на много усилия и вяра в собствените възможности.

Руми се появява на този свят недоносена и скоро след това й е поставена страховитата диагноза – детска церебрална парализа.

Лекарите казват, че момичето едва ли някога ще проходи, а хора съветват майката Радка Станева да изостави детето в социален дом, за да си спести мъките.

Нито майката се отказва от нея, нито Румяна се вслушва в думите на лекарите и започва тежка битка, която наскоро дава резултат – момичето прави самостоятелно първите си крачки. Щастливото събитие се случва повече от четвърт век след раждането, но Руми по детски се радва на успеха си.

Отличните резултати идват, след като момичето усилено прави упражнения с инструктор във фитнес зала, а паралелно с това провежда рехабилитация в столична клиника. Десетки хора откликват на призива за помощ и й помагат да събере парите, тъй като процедурите не се покриват от здравната каса. Към днешна дата Руми уверено ходи, но само по равни повърхности, като й трябва още малко кураж, за да започне да преминава и през тротоари.

„Човек трябва сам да решава на кого да дава любовта и енергията си, не всеки заслужава! Аз не съм машина за любов, аз съм просто човек, който понякога има нужда от отдих. Истината е, че във фейсбук много хора ме обичат, но в реалния живот приятелите ми се броят на пръсти. Трябва да обичам себе си достатъчно, за да се самосъхраня. Искам тези, на които обръщам внимание, да осъзнаят, че влагам много енергия, емоции и чувства“, заяви прочувствено 26-годишната Румяна.

Банковата сметка, по която се набират дарения за нея, е:

IBAN: BG74UBBS80021045296340

BIC: UBBS BGSF

Титуляр: Румяна Тодорова Георгиева.