Леля Станка от Гоце Делчев пребори артрита с патладжан

Болките в ставите, особено на коленете и глезените, не подминават нито един човек, прехвърлил 50 години. Те причиняват изключителен дискомфорт и често могат само да бъдат потушавани моментно, но не и лекувани.

Станка Петрова от гр. Гоце Делчев обаче е открила естествен лек, който довел до учудващи резултати. Специалистите ѝ давали рецепта след рецепта за куп противовъзпалителни лекарства за лечение на симптомите, но тя изпитвала само временно облекчение.

Диагнозата вече била известна. Тя страдала от артрит и изпитвала силни болки, поради които не можела да става от леглото, но решила да направи всичко възможно, за да открие ефикасно лечение за болката си.

За свой късмет, тя открила естествен лек срещу артрит, който можел не само да елиминира симптомите на силната болка, но и премахвал самото заболяване. Станка твърди, че този лек бил всичко, от което тя се нуждаела, за да се изправи и да облекчи ужасната болка, която усещала в ставите си.

За лека са необходими 1 средно голям патладжан и 1 л вода. Измийте патладжана, нарежете го на кръгове и го сложете в тенджера с кипяща вода. Оставете го във водата, докато тя изстине. Сложете 750 мл от течността в хладилника, а останалите 250 мл можете да използвате за външно приложение. Вътрешно използвайте лека, както следва: 250 мл сутрин на гладно, 250 мл по време на обяда, 250 мл вечер. За външно приложение на лека смесете 250 мл от течността с 50 мл зехтин. Дръжте в хладилника. Нанасяйте лека върху проблемните места вечер преди лягане. Натривайте течността върху засегнатото място, където усещате силна болка, и го обвивайте с чиста кърпа, за да е затоплено. Ще възстановите движението на коленете и краката си след само 20 дни.

Още лекове от народната медицина при артрит:

За да облекчите болките и при артрит и артроза, можете да опитате да приложите мехлем със свинска мас.

Смесете корени от билката брей и същото количество свинска мас. Корените предварително трябва да се настържат на ситно – след това сместа се вари на водна баня, докато се разтопи маста. Мехлемът се бърка постоянно и се отдръпва от котлона тогава, когато сместа вече е станала хомогенна. Изсипете я в подходящо бурканче – можете да мажете болезнените места колкото пъти на ден по желаете.

За вътрешен прием и успокояване и на двете състояния се препоръчват настойки от боровинкови листа, жълт кантарион, невен и др.;

При артрит може да се направи смес от кестени и силна домашна ракия. Смесете счуканите кестени с ракията и оставете да престоят на хладно за три дни. След това започнете да мажете болезнените стави.