Цар Киро засенчи изборите, оркестър и 100 лимузини след катафалката (СНИМКИ)

Въпреки дъжда десетки присъстваха на погребението на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, на Централни гробища в Пловдив. Траурният парк отесня и се пръсна по шевовете от лъскави коли на близки на фамилията Рашкови.

Тялото на Цар Киро бе съпроводено с процесия от хотела му до Понеделник пазара, през бул. „Мария Луиза“ до гробището. Шествието със 100 лимузини затрудни движението по булеварда, но полицията се намеси, за да не вървят по пътя и да създават предпоставки за катастрофи.  Пред катафалката с тленните останки пък имаше оркестър.

След като процесията пристигна, най-близките до Цар Киро присъстваха на опелото му, което бе отслужено в храм „Свети Архангели“ до входа на Централните гробища. Извън храма останаха по-голяма част от дошлите да се простят с Рашков. След опелото много коли се насочиха към гробното място – там, където е погребан баща му, а в съседство и неговия син Иван.  На погребението присъстваше и дъщерята на Цар Киро – Събка, която бе пусната по повода от Сливенския затвор, където излежава присъда.

На Централни гробища имаше засилено полицейско присъствие, беше осигурена и частна охрана.

Припомняме, че ромският барон издъхна към 02.30 на 2 април на 78-годишна възраст. Причината за смъртта му бе сърдечна недостатъчност.