Ето какво да правите, за да можете да използвате пералнята си без проблем в следващите 10 години

Наскоро пералнята ми се повреди в къщата ми . Проблемът е, че тя изобщо спря да изпомпва вода. В резултат на това трябваше да се обадя на майстор: той каза, че помпата трябва да бъде заменена за източване.

ПЕРАЛНЯТА СЕ ПОВРЕДИ

Тази машина не е нова – вече е на 8 години, видяла е много. Изпозлваме я често и когато дъщеря ми беше малка, я пускахме 5 пъти на ден в различни режими. Разбира се, дойде време за ремонт Със съпруга ми обаче не обърнахме внимание на вратата в долната част на пералнята. Не трябваше да допускаме такава грешка.

Майсторът ни каза, че зад тази врата има филтър. Всичко, което е излишно, попада там: макари с дрехи, конци, коса, копчета и дори монети. Някак си не мислеха, докато не се случи срив, къде отива всичко.

И преди сме я давали за ремонт, въпреки че повредите са били различни. Може би тогава майсторите са чистили филтърът като профилактика. Замислихме се със съпруга ми, когато видяхме ръжда и натрошена боя близо до вратата. Струваше ни се, че някога е била отваряна

Задължителна профилактика

Заедно с майстора отворихме тази врата. Първоначално не беше възможно да се развие филтъра на ръка; трябваше да използвам клещи. Дълго се занимавахме с това отделение и когато го отворихме, открихме много прах и плесен зад вратата. Срамувах се, че не бяхме поглеждали там преди – оказва се, че този филтър трябва да се почиства, ако искате пералнята да ви служи дълго . Освен това почистването трябва да бъде редовно, а не на всеки 8-10 години.

Причината за повредата на нашата машина беше запушен филтър. Майсторът каза, че най-вероятно там е попаднало нещо твърдо и тогава помпата се е счупила.

Поради това филтърът трябва да се почиства поне веднъж месечно . Също така е необходимо периодично да се извършва профилактична поддръжка  Почиствате ли филтъра в пералнята ?