Опасни заболявания, които нямат симптоми

Хората са свикнали с факта, че сериозните заболявания веднага се проявяват със забележими симптоми, но в действителност това не е така.

Част от тях или нямат никакви симптоми, или се проявяват сигнали за общо неразположение. При злокачествени тумори човек може да почувства световъртеж и главоболие, както и умора.

Rambler разказва за опасните заболявания, които нямат симптоми.

Глаукома

Това заболяване е водещата причина за слепота при хора над 60-годишна възраст. Глаукомата е опасна, защото не се проявява, докато човек не започне да губи частично зрението си.

Основната причина за заболяването е повишеното вътреочно налягане. Следователно. ако имате проблеми с кръвното налягане, по-добре е да правите редовни прегледи при офталмолог. Глаукомата може да бъде идентифицирана и по първия симптом – влошаване на периферното зрение. Само професионалист обаче може да установи това.

Рак на белите дробове

Той може да бъде открит само на по-късните етапи, когато нищо не може да се направи. Много известни хора са починали поради факта, че дълго време не са открили злокачествения тумор.

Пример е британската кралска династия, при която Джордж VI, Едуард VIII и принцеса Маргарет, сестра на управляващата кралица Елизабет, умират от рак на белия дроб. В ранните стадии ракът на белия дроб се проявява под формата на кашлица, която може да бъде объркана със настинка, затова мнозина не обръщат внимание на този симптом.

Хипертония

Това заболяване се среща много често, но много хора не го приемат много сериозно. Факт е, че скоковете на кръвното могат да провокират инсулт, който да бъде фатален.

Много хора обаче нямат такава чувствителност и при тях хипертонията протича безсимптомно.