Борисов пак атакува Радев: Гледаме „Мълчанието на агнетата“ по темите за Навални и шпионските скандали

Този много филм „Мълчанието на агнетата“ го забелязвам тука в последните дни, това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов.

Думите му бяха по повод това, че според него президентът Румен Радев и основните партии в парламента не са взели отношение спрямо два въпроса, свързани с Русия – темата Навални, нито по темата шпионски скандали.

„Съюзниците ни от НАТО изразиха солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия и подчертаха още веднъж силната си подкрепа към страната ни. Вчера на среща на Северноатлантическия съвет на НАТО в Брюксел бяха изслушани председателят на ДАНС и директорът на Служба военно разузнаване.

Те запознаха Съвета с разкритите незаконни действия на руски граждани на територията на Република България от 2011 г. насам“, коментира Борисов във Фейсбук. Думите му бяха придружени с видео от заседателната зала на Министерски съвет.

„До този момент кандидатът за президент Радев и върховен главнокомандващ няма коментар нито по темата Навални, нито по темата шпионски скандали. Темите не се коментират и от основните политически сили в българския парламент, които казват, че имат евроатлантическа ориентация“, добави премиерът в оставка, като допълни, че специалните ни служби и прокуратурата са получили пълна солидарност от НАТО. „За разлика от държавния ни глава“, каза още Борисов.