Съпругът на починалата родилка в Благоевград с първи думи след трагедията (Снимки)

Една трагедия разтърси преди броени дни цяла България – млада родилка почина по време на секцио, изгуби и втората си рожба. Лекарска грешка или малшанс – това се питат всички близки на починалата от Благоевград .

Съпругът ѝ  Крум Златарски настоя за независима експертиза, която да установи причината за фаталния край и обяви, че завежда граждански иск.

Припомняме, че жената почина преди планирано секцио в болницата в Благоевград след поставянето на упойка. Резултатите от направената в болницата аутопсия ще станат ясни най-рано след седмица.

жена с детенце

Вместо да се радва на втората си рожба, днес съпругът на починалата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им син. С Евгения очаквали момиченце, щяло да се казва Рая.

„Отиде на планувано секцио и така…не се върнаха. Второ раждане от същия екип. Просто ми казаха, че се е случило най-лошото, без да ми дават повече информация, просто са стигнали до етапа упойка и до там приключили“, каза пред bTV опечаленият съпруг.

Младата жена била здрава, нямала никакви оплаквания, детето трябвало да се роди с операция заради дребния ѝ ръст и защото и първото е родено с операция.

„Прекара много лек COVID-19 в същото отделение, под наблюдение от същите доктори и аз мислих, че те са наясно, че тя е прекарала коронавирус и може би ще вземат някакви други такива по-специални мерки“, казва още Златарски.

От болницата няма да коментират повече темата, докато не станат ясни причините за смъртта на майката и на бебето, както и резултата от Медицинския одит.