Жена изпадна в истерия, научавайки 5 мин преди излитане, че полетът е отменен

Жена изпадна в истерия, след като Нова Зеландия затвори границите си с Австралия точно преди тя да заминаване.

26-годишната служителка на Университета на Челс Бадж отишла в Пърт за погребението на баща си и планирала да се върне у дома след няколко дни.

Пътничката разбрала, че полетът до Окланд е отменен, 5 минути преди началото на чекирането.

„Избухнах в сълзи точно пред онлайн таблото. Това е ужасно състояние – да си далеч от дома и съпруга си и да не знаеш кога ще можеш да го видиш отново“, оплака се тя.

Жената се надява да напусне Пърт при следващия полет на 8 юли. Тя обаче добави, че се притеснява от риска да остане в Австралия за по-дълъг период.

Нова Зеландия е решила да спре полетите поради неблагоприятна епидемиологична ситуация в някои региони на Австралия – случаи на заразяване с новия щам „Делта“ на коронавируса вече са установени в Бризбейн, Сидни, Дарвин и Пърт.

По-рано през юни мъж нямаше време да се сбогува с умиращата си майка, след като пристигна в Мелбърн под карантина. Живеещият в Белгия австралиец планирал да лети до Пърт, но властите на щата Виктория го принудили да се подложи на двуседмична изолация. Той изпратил последните думи на майка си чрез SMS от карантинния хотел.