Родна действителност! Вижте защо няма присъда за убийството на Жоро Плъха

Длъжностно лицe в отпуск препъна дело за тежко престъпление, предаде репортер на Plovdiv24.  Делото за убийството на Жоро Плъха, извършено от д-р Иван Димитров при опит за кражба от дома му, трябваше да завърши с присъда днес. Това обаче не се случи, тъй като част от веществените доказателства, които съдът изиска, не бяха доставени.

Причината за това е, че домакинът на 2 РУ в Пловдив, който съхранява доказателствата, е в отпуск и един от кашоните липсва. Бяха доставени други три кашона с якето на жертвата, с телефони „Айфон“ и „Леново“, както и видеозаписи от съседното заведение. Липсваше кашонът с хладните оръжия и гилзите от местопроизшествието.

Адвокат Красимир Елдъров, защитник на пострадалото семейство, посочи, че е недопустимо тежко престъпление да се спъва от длъжностно лице, което е в отпуск. Това е безотговорно, според Елдъров и затова той настоя съдът да отправи писмо до началника на полицейското управление, за да се вземат необходимите мерки и повече да не бъдат отлагани дела по такава причина.

Заради несвоевременно доставяне на веществените доказателства по делото съдът върна отново кашоните на 2 РУ за доокомплектоване и отложи делото за 27 септември от 10,00 часа.