Петя Буюклиева за сватбата на сина си: Още сънувам, бях в приказка! ПЪРВИ СНИМКИ

Синът на Петя Буюклиева – Тони се ожени за голямата си любов – албанката Еги Бендо, с която са заедно още от студентските години. Сватбата им в Катедралата във Варна се превърна в истинска приказка на любовта.

Пищното празненство, в чест на младото семейство, събра на едно място техни приятели от цял свят и продължи чак до ранни зори. А голямото вълнение от неповторимото преживяване Петя Буюклиева споделя първо пред нас!

– Петя, честито! Какви емоции бушуват сега в душата ти, часове след сватбата на сина ти Тони?

– Това е едно невероятно щастие за мен. Сълзи от радост! Сбъдната мечта. И си мисля, че още сънувам, защото бях в приказка, колкото и невероятно да звучи. Тази сватба бе един празник на голямата, чиста и истинска любов между Еги и Тони, която беше споделена от техни приятели от цял свят, както и от нас, малко по-големите, които също празнувахме своята любов. Мисля, че Бог благослови и оттук нататък ще покровителства брака им, защото венчавката им в катедралата във Варна бе уникална. Невероятно изпълнение, което ни накара наистина да се възнесем, да почувстваме силата на божието покровителство на младото семейство.

Още от ритуалите по време на венчавката всичките 110 гости започнахме да съпреживяваме и да чувстваме това тяхно грандиозно чувство на любов. Получих лично и поздравление от кмета на Варна за избора именно на тази катедрала за венчавката.

Интересното беше, че всички гости в хотела в „Св. св. Константин и Елена“ след това, се почувстваха съпричастни, присъстваха на зарята, пееха с нас. Тази сватба се превърна в уникално преживяване за всички. За мен бяха много важни цветята, които специално бяха поръчани от Холандия. С послание и любовта им да бъде такава – цветна, ухаеща, чиста. С флориста Ивайло Иванов сътворихме невероятни икебани. Нямам думи просто, беше един огромен празник на любовта, чийто моменти бяха запечатани майсторски от фотографката Павлина Аенска.

Искам да отправя специални благодарности и на главния мениджър на хотела г-жа Вили Берова, за голямата съпричастност и работа по сватбения прием в зала „Романс“. Както и на собственичката на сладкарници „Неделя“ Радослава Минчева, която лично сътвори уникална пететажна бутикова торта. Благодаря на целия ни страхотен екип от коафьори, гримьори, сватбени агенти, на всички, за огромния труд и цялото себераздаване.

Еги и Тони бяха подготвили първия си сватбен танц с много интересна хореография, която беше изпълнена с холивудска прецизност. А докато те танцуваха всички наоколо им пускаха сапунени балончета. Спазиха се и всички български традиции, а близо 70% от гостите бяха чужденци и за тях това беше нещо много интересно.

Накрая имаше пищна 3-минутна заря благодарение на Иван Иванов. Сватбата продължи до 6:00 сутринта и на другия ден главната мениджърка на хотела с приятна изненада ми съобщи, че за първи път не е имало нито едно оплакване от останалите гости на хотела, които стояха през цялото време по коридорите, забавляваха се и бяха съпричастни.

Това беше денят на Тони и Еги, тяхната приказка, която чакахме от една година. Заслужаваше си всяка една минута от това невероятно преживяване. И това, което се получи, наистина надмина моите очаквания. Имах чувството, че Бог нарежда сам нещата така, че да се получат по един съвършен начин. Имаше една магия навсякъде.

Уникалните фоерверки допринесоха за приказната обстановка и.бляскаво отразиха любовта на Еги и Тони

– Твоята снаха Еги е от Албания и е интересно решението сватбата да бъде именно в България. Изглежда тя много обича страната ни?

– Еги е живяла в Англия, където завършва Оксфорд до 12-ти клас. С Тони се срещат още, когато са на по 19 години и имам чувството, че оттам нататък при тях всичко е съдба. Любовта е това, което ги води през всичките тези години. Еги е живяла повече в Европа, отколкото в Албания, където се ражда. Тя е христианка, както и родителите й. Интересното е, че дядото на Еги е учил и завършил висшето си образование в България и всъщност любовта й към страната ни идва именно от него. Когато преди години той разбира, че Еги има приятел българин, невероятно много се е зарадвал. А когато Тони я доведе за първи път у нас, ние я разведохме във всички красиви кътчета на България, която е наистина прекрасна страна, и тя е хареса от раз. Двамата искаха много да имат морска сватба и затова избрахме това райско местенце в „Св. Св. Константин и Елена“. Това е едно бижу, залата беше във венециански стил, с много цветя и декорации.

– Мислиш ли вече за момента, в който ще станеш баба или още е рано и за Тони и Еги?

– В момента Тони е докторант, има своята научна кариера, в която израства. Еги също има своята кариера, работи в американско-швейцарска фирма, където израства с всяка следваща година. Но аз си мисля, че Бог винаги решава кога да дари с плод на любовта едно семейство. Това дали ние искаме или не, се решава от тях. Готова съм търпеливо да очаквам този момент, в който Бог ще реши. Аз също направих първо кареирата си и след това така се случи, че направихме с Тони църковен брак на 11-тата си година, а на следващата синът ни се роди. Затова искам сега и при тях двамата този момент да дойде естествено, елегантно, без някакъв натиск. Това може да стане след година, може да стане и утре, тепърва им предстои и меден месец в Санторини, така че както Бог е отредил, така.