Собствениците на заведения: Оставка, Кацаров!

Очевидно не можете да се справите със ситуацията.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията искат оставката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. „Служебното министерството на здравеопазването продължава целенасочената война срещу българския бизнес и конкретно сектора със заведения“, убедени са те.

Собствениците на заведения цитират и интервю на заместник-министъра Димитър Петров от сутринта, който по думите им „отново се фокусира върху нощните заведения и говори за сериозни ограничения в работата на закритите площи“.

„Всяко такова изказване води след себе си до вълна от молби за напускане на служители. Проблемите ни с набирането и задържането на персонал са огромни поради несигурността на работата в бранша. И отговорните фактори, вместо да помогнат за решаването им, ги задълбочават с изказванията си“, се посочва в позицията.

„Налага се да напомним, че настоящото временно правителство не е избрано от никого и е назначено, като мандатът му вече изтича. И такива резки движения, свързани с избирателно съсипване (а може би целенасочено) на определени бизнеси, считаме за недопустимо.“

„На 14.09.2020 г. той заявява, че „въздушно-капковите зарази няма как да бъдат спрени, просто трябва да се изчака около половината от хората да изградят имунитет, както се е случвало много пъти в историята“. Д-р Кацаров подчертава, че повечето маски, които хората носят, не спират вируса и допълва, че според него вероятно половината хоспитализирани, не са били за болница“, заявиха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Те са убедени, че ваксинацията на българските граждани „продължава да върви мудно и с недоверие, за което основна вина носят подобни изявления“.

Водени от гореизложеното и защото очевидно не можете да се справите със ситуацията, ОСТАВКА, Кацаров!