Въргала: Не познавам Слави Трифонов от години! Никога няма да е съгласен да е някъде с всички

Слави никога няма да е съгласен да е някъде с всички, а политиката е това – консенсус с всички в името на нещо. Неговото място в политиката в момента е много интересно и той налага нов подход.

Мисля, че няма да му е лесно, мисля, че няма да ни е лесно. Това коментира пред „Нова телевизия“ Влади Въргала.

„Относно мястото на Слави в политиката, мисля, че то е закономерно, нормално и че от дълго време е било ясно като хипотетичен път. Когато беше стачката против Петър Младенов във НАТФИЗ и блокирахме университетите, всички бяхме едно, ядяхме едно, спяхме по сцени по аудитории.

Слави тогава дойде във НАТФИЗ, бяха гаджета със Силвето Лулчева, смени бравата на един учебен кабинет и си направиха спалня за тях с ключ. Той беше единственият, който си имаше собствено място“, разказа Въргала.

„Аз не познавам Слави Трифонов. Познават го хората, които са до него. Ние не сме се виждали и чували години наред.Когато Слави започна да прави персоналното шоу в bTV, той направи нещо много умно – изключи телефона си. Спря да си вдига телефона, спря да говори с всички извън онова, което трябваше да се занимава. Тогава ми се стори неправилно, защото по този начин се изолираш, но се оказа, че не е така, коментира още той.

„Хората на изкуството са пророците на живота. И Титаник го има описан в книгите много преди да се случи трагедията. И атентата на кулите американските близнаци го има описан много преди да се случи“, каза Влади Въргала във връзка с едно съвместно видео от преди години със Слави Трифонов, скеч на тема политика. Попитан дали изравнява ситуацията с трагедия той отговори, че целият живот е трагедия.