Ротвайлер нахапа мъж и жена, полицията стреля, издирваха го над 10 часа

Ротвайлер нахапа собственичката си и мъж от Долна Оряховица. Това е станало в събота по обед. Стигнало се е и до стрелба от полицай по агресивното животно, предава Дир.бг.

Инцидентът става на централната улица в града. Кучето скъсало каишката, на която било завързано, и избягало от двора на стопаните си. Съседи разказват, че забелязали ротвайлерът да се разхожда свободно по улицата. Стопанката му и съсед са направили опит да го вържат, когато животното се нахвърля върху тях.

Наложила се намесата на полицията. Стигнало се и до стрелба.

„Излизам, помислих, че нещо е станало с нашето куче. Отидох до там, видях човекът целия окървавен и аз бягам да видя дали да се скрия, и в този момент полицаите започват да стрелят кучето и аз чакам, тогава разбирам, че и момичето легнало на земята. Често се отвързваше кучето, даже предния ден са го видели“, разказа съседката Атанаска.

След опита за стрелба, кучето успява да избяга в покрайните на града. Издирването му продължи близо 10 часа, а от кметството в Долна Оряховица отправиха призив към жителите на града да не напускат домовете си.

„Все пак е притеснителна тази новина, защото кучето не е някакво малко куче“, коментира съседът Тихомир.

„Виждал съм го, не ми е посягало, пък до колкото разбрах после, било дразнено“, допълни друг съсед – Стефан.

Съседът, който първи опитал да хване кучето, е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупен крак и сериозни наранявания по цялото тяло.

„Станалото, станало. Не мога да ви кажа нищо по въпроса“, заяви потърпевшият Станьо.

Собственичката на ротвайлера също е пострадала сериозно и се лекува в хирургията на болницата в Горна Оряховица.

„Почти цялото тяло, добре, че не я е ухапало на място, където много кърви. За възстановяването, ние се страхуваме най-много от инфекцията. 8-10 рани, не е малко“, обясни хирургът д-р Елиас Хаддад.

След като кучето беше заловено, по желание на собственика му – бивш полицай, е настанено в приют.

От полицията са започнали разследване.