Камера е заснела убийството на немския турист на Златни пясъци

Излязоха подробности около убийството на Златни пясъци. Запис от охранителна камера е документирала зверския побой над германския турист.

Около 6:30 днес сутринта на паркинг за инвалиди пред хотел бе открито тялото на обезобразен мъж. Сигнал е подаден от румънски младеж.

Самоличността на жертвата е ясна. Прокуратурата потвърди информацията, че става дума за германски гражданин на 31 години. Той е дошъл в България с група, която е била отседнала в хотел в близост до баталната сцена.

От прокуратурата във Варна са пестеливи откъм информация. Към момента е ясно, че няколко лица са разпитвани и се проверяват действията им през изминалите часове.

„Разследва се и версията убийство, но към момента няма повдигнати обвинения“, лаконичен бе окръжният прокурор на морската столица Красимир Конов.

От свои източници „Блиц“ научи обаче, че още сутринта са били задържани лица, гости на хотел и с тях са проведени разпити. Също така – че извършителят по всяка вероятност е установен, тъй като са налице записи, на чиито кадри се вижда побоят.

Един човек е нанасял удари. С жертвата са влезли във физическа саморазправа на ъгъла между улицата и паркинга. Извършителят е блъснал 31-годишната жертва, след което е скочил върху главата му. После го е хванал за крака и го е завлякъл като диво животно зад линейката, където на практика е бил умъртвен. Обсегът на камерата свършва точно там и не е ясно дали добре са документирани и възприети действията на извършителя. Едно обаче е ясно – побоят е продължил около 5 – 6 минути.

По време на следствения оглед ясно се видяха маркерите на кървавите следи – пътят, по който е влачена жертвата.

За жестокостта на деянието свидетелства и огромната локва кръв, която дори часове след това не бе попила, както и множеството пръски кръв по линейката.

Причините за смъртта са фрактура на главата и множество рани.