Слави Трифонов с извънредно включване: Отиваме на нови избори

Тази новина е в развитие!

България отива на избори 2 в 1 през есента, стана ясно от изявлението на Трифонов.

Слави Трифонов се включи на живо преди минути.

Той обяви, че утре кабинетът на ИТН няма да бъде предложен за гласуване в парламента, което значи, че отиваме на нови избори.

„Направихме всичко възможно“, каза Трифонов.

„Ние като първа политическа сила в сегашния парламент няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито следващ кабинет нито на ДБ, нито на ИБГНИ“, категоричен бе Трифонов.

„Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!” се отказаха да подкрепят правителство на „Има такъв народ”. Заявиха го ясно и в публичното пространство. Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ е останало в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри – абсолютно неприемливи за мен и моите колеги. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста, няма да предлагаме кабинет“, категоричен бе Трифонов.

Той обяви, че ще подкрепи Румен Радев за президент на президентските избори.

„На изборите, които опредстоят след няколко месеца, ИТН ще подкрепи Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се с нашата подкрепа той да спечели още на първи тур“, поясни Трифонов.