СТЕФАН ЯНЕВ ПРЕД РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ВИСОКАТА ЦЕНА НА ТОКА: ЩЕ ТЪРСИМ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

Правим тази среща предвид ситуацията в момента с високите цени на електроенергията, което рефлектира най-вече на българския бизнес, частното предприемачество и особено на онези енергоемки производства, при които цената се отразява на крайния продукт и го прави потенциално неконкурентноспособен. Това заяви служебният премиер Стефан Янев преди срещата си с представителите на работодателските организации заради високите цени на тока.

В срещата, в рамките на която ще бъде обсъдена ситуацията на пазара на електроенергия в България, ще участват представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Ще използваме тази възможност, за да направим един анализ и сериозен разговор за това какво можем и какво не можем, за да преценим какви са полезните ходове и да се опитаме да облекчим ситуацията чрез инструментариума, с който разполага изпълнителната власт, каза още той.

Разчитаме много и на анализа на представителите на работодателските организации, за да сме наясно и да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл, допълни в заключение Янев и посочи, че се надява на резултатна среща.