Напрежението ескалира: Протести и блокади в 3 големи български града! Ето какво се случва СНИМКИ

Ресторантьорите изпълниха заканата си, че ще блокират редица възлови артерии из страната. Припомняме, че причината за протестните им действия е затягането на мерките в столицата.

Въпреки това днес малко след 16:30 часа 50-60 представители на ресторантьорския бизнес блокираха ключовия Орлов мост в София.

„Движението е изцяло парализирано – не преминават и автобусите от градския транспорт. Пуснаха само една линейка.

Блокадата става точно около час пик – така трябва, само така хората ще ги видят и чуят“, казват читатели на БЛИЦ, попаднали в блокадата в центъра на София.


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Бургаски ресторантьори също затвориха главни пътища в града – кръговото кръстовище между бул. „Транспортна“, път Е773 , ул. „Професор Яким Якимов“ и бул. „Стефан Стамболов“.

Протестиращите са в платната на всички упоменати улици, уточнява Флагман.бг.

Проявата е заявена от Сдружение на заведенията в България и като мотив са посочени предвижданите ограничителни мерки срещу бизнеса, които застрашават поминъка и икономическото благосъстояние на гражданите.

Представители на ресторантьорския бранш се събраха на протест и в Пловдив срещу евентуални нови ограничения във връзка със следваща ковид вълна.

Те затвориха едно от централните кръстовища в Пловдив, това на Чифте баня, за да се обявят срещу готвеното от здравните власти намаление на броя на посетителите в заведенията и промяната в работното им време, съобщава БНТ.

На мястото на протеста в Пловдив има полиция, движението се отклонява, за да няма задръствания в центъра, рейсовете на градския транспорт ще се движат с променени маршрути поне до 18.00 ч.