Кирил Петков обяви за публична продан БМВ-то за четвърт милион на бившия шеф на ББР

Служебният министър на икономиката Кирил Петков разпродава на публичен търг безсмислено скъпи коли на висши държавни чиновници.

Колата е само на 39 хиляди километра и е пусната за продажба с начална цена от 95 хиляди лева. Има всички екстри.

„Поздравявам и подкрепям новото ръководство на Българската банка за развитие, назначено от министър Кирил Петков, за това им действие, а именно, че БМВ-то на Мавродиев (бившия управител) струващо четвърт милион лева е обявено за публична продан.“, съобщи обищнският съветник Борис Бонев.

„Държавните служители, независимо колко висока длъжност заемат, нямат никаква необходимост от луксозни лимузини.

Като стана кмет на София, мерцедесът на Фандъкова и джипките на всички заместник- кметове ги чака същата съдба. Единствената разлика ще бъде, че ще бъдат изложени за продан на Московска 33.“, пише той.

„Банката за развитие пусна търг за БМВ-то на Мавродиев с начална цена 95 хиляди лева, само на 39 хиляди километра. Луксозната кола е с всички екстри, такава нова струва около четвърт милион. Изложена е пред офиса на банката до Народния театър.“, посочва Владислав Панев.

„Смятайте за какви неща са харчени парите на данъкоплатците. Чудесна инициатива на новия управителен съвет на държавната банка да се отърве от скъпите и неносещи доходност активи. Това е начина, открити и прозрачни търгове. А не тайно, без никой да разбере. Както се е случвало нерядко. Поздравления за целия състав, включително за изпълнителният директор Цанко Арабаджиев“