Упражнения за плосък корем и талия за вкъщи, е не съм вярвала, че може толкова лесно да докарам талията, която искам

Тонизиран корем е мечтата на много жени и мъже. Някой има естествен късмет, благодарение на бързия си метаболизъм, може да ядат каквото си искат. Други трябва постоянно да следят диетата си и да се изтощават с тежки тренировки. И дори това не винаги дава желания резултат. Ако сте вторият тип хора, тези упражнения за плосък корем ще ви бъдат полезни.

Що се отнася до късметлиите, съветвам ви да запазите и този комплекс. В крайна сметка той служи не само за премахване на излишната телесна мазнина, но и за укрепване на коремните мускули. Отделете малко време, за да правите редовно 8 основни упражнения и скоро ще забележите как ще станете все по -силни. Малко постоянство и след няколко седмици ще се почувствате като нов човек.

Най -добрите основни упражнения за плосък корем

Планк

Застанете на четири крака, огънете лактите под ъгъл от 90 градуса. Дръжте лакътя си в една линия с предмишницата. Отстъпете с крака, така че тялото ви да се простира в една непрекъсната линия. Акцентът трябва да бъде върху предмишницата и пръстите на краката. Стегнете корема и не повдигайте таза твърде високо. Задръжте тази позиция за 1 минута. Направете 3 до 5 серии с почивка от 20 секунди.

Обърната дъска

Седнете на пода с ръце под раменете и дланите към петите. Изпънете тялото си, издърпайте пръстите на краката напред, опитайте се да изтласкате таза навън, но не вдигайте твърде високо. Все още трябва да имате права линия от главата до петите . Погледнете нагоре.

Поза мост

Легнете по гръб и огънете краката си, като ги придърпате възможно най -близо до задните части . Краката трябва да са успоредни един на друг. Протегнете ръцете си по тялото, спуснете раменете, съберете раменете и повдигнете таза, като разперете коленете малко по -широко от бедрата. Стиснете ръцете си заедно. Задръжте позата за 30-60 минути, след това бавно се спуснете на пода. Направете 15-20 повторения.

Поза на лодка

От позиция, легнала по гръб при издишване, едновременно повдигнете прави краката си и горната част на тялото, така че да се образува прав ъгъл между тях . Издърпайте краката към себе си и нагоре. Опитайте се да повдигнете краката си над главата си. Целият акцент трябва да бъде върху задните части , а не върху опашната кост. Ако е много трудно, можете да огънете коленете си.

Поза лък

Превъртете се по корем, протегнете ръцете си по торса. Свийте краката си, насочете петите нагоре и увийте ръцете си около глезените. Бавно започнете да изправяте краката си, като продължавате да ги държите. Дишайте редовно, отпуснете горната част на тялото, работете само с мускулите на краката. Тази поза разтяга коремните мускули и има положителен ефект върху гръбначния стълб.

Поза на усукан стол

Заемете изправено положение, поставете краката си успоредно един на друг и притиснете петите си здраво към пода. Сега седнете малко, като отведете таза си назад. Повдигнете правите си ръце над главата си. Задръжте тази позиция за 5-6 дихателни цикъла . Можете да усложните упражнението, като застанете на пръсти.

Това е по -труден вариант спрямо предишното упражнение. За да направите това, притиснете дланите си заедно и разперете лактите си отстрани. Опитайте се да натиснете възможно най -силно върху дланите, като едновременно завъртите тялото настрани с лек наклон.

Прав страничен ъгъл

При издишване разтворете краката си с ширина 120–130 см. Краката трябва да са успоредни един на друг. Изпънете ръцете си отстрани, обърнете пръстите на краката към дясната страна. Проверете дали петите са равни. Разширете таза наляво, огънете дясното коляно, така че да не се простира отвъд пръстите на краката.

Наведете се и поставете дясната си длан от външната страна на десния крак . Изпънете лявата си ръка над главата си, образувайки права линия с левия крак. Насочете дланта си към пода и погледнете нагоре. Задръжте позата за 40-60 секунди, след това сменете страните.

Страничен планк с обръщане

Легнете на една страна с крака един върху друг. Поставете китката на едната ръка точно под рамото, повдигнете таза и образувайте права линия с тялото. Протегнете другата си ръка нагоре, погледнете пред себе си. Задръжте позата за 30-60 секунди. По -прост вариант: спуснете се на предмишницата си и правете същите движения.

Ефективността на комплекса е по -висока, защото е насочена не само към изпомпване на мускулите, но и към тяхното разтягане. Само изпомпването на корема няма да ви даде желаните резултати. А в комбинация с други натоварвания упражненията за плосък корем ще ви помогнат да работите с цялото си тяло. Занимавайте се със спорт и бъдете здрави!