Лечебно гладуване или известната диета на Лидия Ковачева

Лидия Ковачева е популярен български диетолог. Тя става изключително известна у нас с философията си за т.нар. “лечебно гладуване”. Лидия и нейните последователи са убедени, че този принцип може да излекува всяка болест и да ни помогне да бъдем по-жизнени и по-здрави. И да се справим с излишните килограми. Днес в клиниката на известната д-р Емилова пациентите се подлагат на подобни лечения, разчитайки на лечебния глад.

Не е нужно обаче да постъпвате в клиника, за да се подложите на лечебния глад на Лидия Ковачева. Това можете да сторите и вкъщи. Ето някои важни напътствия.

Какво да хапваме?

Изключвате от менюто си всякаква друга храна, освен 800 грама плодове на ден. Към тях добавяте билков чай, овкусен с мед и лимон. Редувате ги през 2 часа, но задължително не ги приемате едновременно.

Как действа лечебният глад на организма?

Когато спрете да приемате големи количества храна, вашето тяло ще започне да разгражда всякакви вредни тъкани, шлаки и болни клетки. Или обяснено с други думи – вашето тяло започва да се сампопочиства. Когато гладуваме, в тялото ни се извършват две основни неща – вредните тъкани се разграждат, а на тяхно място се изграждат нови такива.

Колко време трябва да гладуваме?

За да постигнем оптимален ефект, гладуването трябва да продължи 20 дни от два до четири пъти на година. Дори и да решите по-дълго да продължите този процес, отново ще се радвате на страхотни резултати. Вашите мастни натрупвания започват да се разграждат още на втория ден. На осмия ден започвате да се лишавате и от токсичните натрупвания в органите. А след 15-ия и 16-ия ден ще се изчистят вашите очи и уши.

Какъв е ефектът от това?

Ако се оплаквате от наднормено тегло, ще останате удивени колко килограми сте свалили. Ако вашето тегло е в норма, то тогава ще загубите между 3 и 5 килограма от него. Но най-важното е, че ще бъдете излекувани физически, психически и емоционално. Отново ще си върнете жизнеността, ще подсилите вашата имунна система и ще кажете “довиждане” на нервните разтройства.

Има ли рискове?

Към средата на гладуването може да почувствате разколебаване, но не позволявайте това да ви спре. Не е изключено да се обринете или да усетите болка в някои органи. Това обаче единствено ви подсказва, че сте имали нужда от този режим. Скоро след това всичко това ще утихне, не се притеснявайте. Също е възможно езикът ви да се обложи, но към края на целия процес, той ще си върне нормалния цвят и ще се отърве от налепите.

Това е рецептата за лечебно гладуване на известната Лидия Ковачева. Съветваме ви да опитате. Със сигурност няма какво да загубите, а може единствено да спечелите.