Петър Берон каза тежката си дума какво ще бъде новото правителство ВИДЕО

Преминахме през много обрати и неочаквани ходове от страна на политическите партии. И въпреки надеждите за съставяне на кабинет с мандат на „Има такъв народ“, до тази възможност така и не се стигна. 

Защо не успяха партиите да изчистят различията помежду си и кога разумът ще вземе превес в политическите томахавки?

„Всичко е по сценарий, защото живеем във времето на сценаристите. Има сценаристи, баш сценаристи и зад кадър сценаристи“, заяви бившият депутат проф.
д-р Петър Берон пред Bulgaria ON AIR.

Петър Берон, който е бил депутат в Седмото велико народно събрание, в никакъв случай не е съгласен 46-ото Народно събрание да се сравнява с цирк.

„Циркът е едно много достойно място с хора, които са високо квалифицирани и могат да правят неща, които другите не могат. Много уважавам цирковите артисти, докато с депутатите не е точно такъв случая“, изтъкна бившият политик.

Според него и 45-ото НС, и 46-ото НС са се провалили в задачата си да съставят спешни комисии като бюджетната такава.

„Трябва този период да се изживее, всеки да си достигне целите по сценария, който е съставен, и след това да седнат и да вдигнат държавата, за да продължим нормалния си живот“, коментира гостът в студиото.

Петър Берон е категоричен, че е важно какво ще се построи, а не какво ще се изчегърта.

„Ние от 90-а година насам се хванахме да изчегъртваме. Изчегъртахме какво ли не в тази държава, обаче по-важното е какво ще се построи, а не какво ще се изчегърта; какъв напредък ще има в необходимите области, защото ние в момента сме в организации, които имат някаква хармония помежду си, като ЕС и НАТО. Не можем да бъдем остров на хаоса“, подчерта бившият депутат.

Той е на мнение, че думата „коалиция“ не е мръсна, защото почти всички правителства досега са били коалиционни.

„И пак ще бъдат“, сигурен е Петър Берон.

Видео- Bulgaria ON AIR