Собственик на заведение до Бачковския манастир: Депутатче от ИТН ми прати проверка

Изпратиха проверка от НАП на Георги Паунов, който държи ресторант „Водопада“ и паркинга в подножието на Бачковския манастир.

 „Приключи проверката, всичко е наред“, каза Паунов и уточни, че проверяващите са изпратени от „онова депутатче от ИТН, което е секретар  на манастира и изпълнява 5 длъжности в момента – секретар, депутат от ИТН, председател на ИТН в Асеноград и т.н.“

„Той прави всички тези неща – праща проверки, бърка се в работата на полицаите и проверяващите органи. Той казва, че го прави като секретар, бил назначен там с договор, държи се много арогантно, да не казвам и други неща. Под негово давление шофьорът на Бачковския манастир си праща тук хора и снима“, добави Георги Паунов.

Спорът, който вече е юридически, е за въпросния имот и паркинг, които сега се стопанисват от Паунов. По думите му, игуменът на Бачковския манастир, който има претенции към имота, не може да сключи юридически договор с друго лице, тъй като трябва да изчака решението на съда. Към момента имотът е на АПИ, а Паунов го ползва с разрешение за специално ползване. Терминът е държавен. Имотът му е даден за ползване от някогашния директор на АПИ Румен Сотиров, който лично е дошъл на място и е предложил да бъде поддържан срещу пътна такса. „Дойдоха хората от НАП и видяха, че не ставам милионер. Имаше фискални бонове, плащал съм си. Сега ме изкараха разбойник мене, дето се скъсвам от работа“, каза още Георги Паунов.

Делото, по думите му не е приключило, на 4 октомври предстои трето заседание в Районния съд в Асеновград.

„Ние имаме нотариален акт, казват от манастира. Но в определението на окръжния прокурор Петър Петров се казва, че този акт няма съдебна сила, направен е пред свидетели, пред нотариус, но няма юридическа стойност“, добави Паунов.

По думите му, от манастира показват съдебни решения, които нямат нищо общо с този обект, който все още е изключително държавна собственост, защото е на републикански път.

Паунов бил предлагал на управата на манастира да седнат и да поговорят като нормални хора, да се види за какво става въпрос, но това не се случва.

„Тоя същият депутат – Васил Апостолов се заканва, че всичко ще ми вземат, защото, като кажели нещо, го правели. С тях не можело да се справиш. Ако някой мислел, че може да се бори с тях, греши“, добави Георги Паунов.

Той се възмущава, че реално са тръгнали да се борят не с него, а с държавата, защото този имот е все още държавна собственост, а в случая манастира и хората му се явяват като „имотна мафия“.

Показват решение на ВКС , но то се отнася за друг имот, за ивицата от същия този паркинг нагоре към манастира, където има незаконни сергии, до Клувията. „Тази ивица те са я завзели, или заграбили от общината, без решение на общинския съвет. Те спечелиха това дело, но това е друго нещо“, пояснява още Паунов.

„Имам разрешение от КАТ, от ОПУ, строително разрешение от община Асеновград, все държавни институции“, добави в своя защита бизнесменът.