Депутатка от ДБ призна кои ще са техните министри в правителство с третия мандат ВИДЕО

Редовно правителство е необходимо, защото Ковид кризата е налице, има икономическа, дано не се случи и бежанска криза. Трябва да се поеме отговорност. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Катя Панева пред Bulgaria ON AIR.

Тя изрази надежда, че „Има такъв народ“ ще размислят и ще подкрепят правителство с третия мандат.

„Всяка една партия е казала коя друга ще подкрепи и би направила коалиция с нея. Партиите не си извиват ръцете, просто се слагат картите на масата. В ДБ имаме коалиционно споразумение, в което е записано с кои партии няма да работим. Ако се стигне до връчване на мандата на БСП ще седнем и ще обсъдим“, уточни народният представител.

И добави, че при мандат връчен на ДБ, можем да видим част от министрите в служебното правителство в техен проектокабинет.

„Част от министрите показаха как трябва да се случват нещата нормално. Тъй като ние нямаме мнозинство, трябва да търсим подкрепа от партньорите ни в парламента. Искрено се надявам от ИТН да вземат правилно решение, за да се мине през тази тежка зима и да ни подкрепят“, коментира Панева.

Тя определи атмосферата в НС като „все по-предизборна“. ДБ не вижда смисъл от правителство, което да бъде с определен срок на действие.

„В крайна сметка, ако има правителство и то покаже, че развива правилни политики, нека работи докато си върши работата, ако не си я върши – тогава да се отиде на избори“, зави депутатът.

Според нея депутатите ще приемат актуализацията на бюджета. А на дневен ред трябва да провеждането на кампания, която да стимулира ваксинирането. Панева е на мнение, че и в България учебната година е можело да започне по-рано, в началото на септември.