Зуека напусна България

Зуека е напуснал България и изглежда е огорчен, съобщава той самият в 24 часа.

Не иска да каже къде точно се намира.

Издържам се с картините си, казва популярният водещ ексклузивно и много откровено в първото си интервю, откакто е заминал. Със семейството ми решихме просто да сменим страната с друга, в която законите се спазват

Вчера, 27 август, обаче от Нова тв изненадващо съобщиха, че той няма да е водещ в “Маскираният певец”.

А пред “24 часа” Зуека още по-изненадващо обяви, че от 3 месеца вече не живее в България.

Г-н Василев, защо няма да сте водещ в “Маскираният певец”? Напускате само шоуто или и телевизията?

– Защото напуснахме България. Махнах се не само от телевизията, но и от държавата. Така че не е добре да остана в предаването, когато живея в друга държава, защото е много трудно. Иначе Маги (продуцентът Магърдич Халваджиян – б.а.) ми предложи вариант, в който да пътувам за лайфовете. Но това е сериозен ангажимент. България е дъждовна страна със снегове и мъгли. Някой самолет да закъснее и какво, лайфът ще пада ли? Така че това не беше добър вариант за мене. А и да оставям семейството си по три дни в седмицата, също не искам. Това е.

Причината да не съм в телевизията

е много дълбоко семейна

Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е.

– Със Слави се познавате отдавна, работили сте заедно. Той и неговата партия могат ли да променят нещо, все пак ги познавате?

– Аз ги познавам, но не знам кой стои зад тях, нито програмата им знам, нито плановете. Никой не знае тези неща. Хубаво, тяхната първа стъпка беше да спечелят изборите. Направиха го, но оттук нататък? Само за да съставят два кабинета, те допуснаха около 60 грешки накуп, ей така. Това не е шоупрограма. Това е политика, там трябва да си малко по-гъвкав, да си дипломатичен, да говориш по малко по-различен начин, без да нагрубяваш, без да използваш езика на омразата или действието “унищожи другарчето, за да съм добре аз”.

Цялото интервю в https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10124047