Напрежението ескалира! Трупове осеяха границата на Афганистан с Пакистан

Пакистански военни са открили огън по група афганистанци, които са искали да влязат нелегално в страната на контролно-пропускателния пункт Торкам, предават световните осведомителни агенции.

Общо десет души са се опитали да преминат нелегално границата. В резултат на това трима са били убити, петима бяха ранени. Телата на убитите лежат на граничния пункт, става ясно още от тиражираните информации.

На фона на изтеглянето на американския военен контингент, талибаните започнаха офанзива и превзеха всички големи градове, обявявайки края на двадесетгодишната война. Сега се решава въпросът за механизма на държавно управление.

Панджшир, североизточно от Кабул, остава единствената провинция извън контрола на ислямистите.

Евакуацията на чужденци и местни жители, които са им сътрудничили, продължава през летището на афганистанската столица. В първите дни, поради смачкване, паника и предупредителен огън, няколко души загинаха, някои се разбиха, паднали от самолети, които вече бяха излетели.

Вчера там гръмнаха две експлозии, които отнеха живота на няколко десетки души, повече от хиляда бяха ранени. Ислямска държава пое отговорност за инцидента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ