Прокуратурата: Сериен масов убиец в Бургас!

Има обвинен за убийството на брокерката Бахлова.

Тялото на убитата брокерка Теодора Бахлова е държано повече от три месеца в бидон с киселина. Разчленени части от тялото й бяха намерени в гробищния парк в Бургас на 25 август. ДНК-анализ потвърждава, че те са на Теодора Бахлова. Това съобщи зам. апелативният прокурор Йовита Григорова, предава bnr.bg.

От прокуратурата подчертаха, че са открити достатъчно останки, за да може да се каже, че принадлежат на Теодора Бахлова и коментираха, че се касае за „един масов, сериен убиец“. И двамата обвиняеми са многократно осъждани.

Работната хипотеза е, че брокерката е убита чрез огнестрелно оръжие, още при изчезването ѝ през октомври миналата година. За убийството й е повдигнато обвинение на бургаския бизнесмен Станимир Рагевски. Той е в ареста по обвинение и за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед, чието разчленено тяло бе намерено край езерото Вая на 11 август.

Повдигнато е и още едно обвинение – срещу Диян Дичев за укривателство, свързано с убийството на Юмер и за укриване на оръжието. То също е намерено, съобщи Йовита Григорова.

„Времево е необходимо химичните анализи от ДНК експертизата да бъдат извършени в малко по-голям период от време. Това е така, тъй като тялото на жената е било повече от три месеца, престояло в киселина“, допълни прокурорът.

Използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид, количество и концентрация предстои да бъде установен, в смес с вода. Трупът на Бахлова е оставен в чуждо жилище, което не е собственост на обвиняемия. След това бидонът с останките е преместен в търговски обект, който също от доста време не се ползва. Там тялото е престояло около 3 месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление“, разказа директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Мотивите за двойното убийство продължават да се изясняват. Комисар Калоянов допълни, че е съставен екип, който ще установява всички взаимовръзки – стопански, финансови, имотни. Случаят е разплетен от бургаски криминалисти, като в разследването са се включили и психолози от Института по психология към МВР.