Наглостта на 19-г. софиянец на плажа Алепу втрещи и ченгетата (СНИМКИ)

Наглец от София нагази плажа на Алепу с маздата си. 19-годишният столичанин Георги Ананиев е паркирал сивия си джип на пясъчната ивица, на метри от морето, късно снощи и е заспал в автомобила си.

Намерен е тази сутрин от служители на РУ-Созопол, които получили още около 8 часа сигнал, че на плажа има автомобил, пише „Флагман“.

По всичко личи, че маздата на 19-годишният шофьор няма да може да излезе на самоход от пясъка. Всъщност е чудо, че младежът е успял дори да стигне до мястото, на което е намерен. Той не е тестван за алкохол и наркотици, тъй като автомобилът е бил открит паркиран, а вероятно младежът е пренощувал в него.

Това съвсем не е първият случай, при който наглеци опитват да стигнат буквално до самия бряг на морето, нагазвайки плажни ивици и разрушавайки защитени територии. Само преди дни при подобна наглост мъже с ATW-та, унищожиха ценни пясъчни лилии, което предизвика поредна вълна от недоволства срещу безчинствата по Черноморието.

Нещо повече – областният управител проф. Мария Нейкова се закани оттук нататък всички нарушители да се наказват с цялата строгост на закона. Засега обаче не се знае какви нарушения точно е извършил 19-годишният младеж.

Ако не е унищожил защитени видове и не е причинил щети върху дюни, той може да се размине само с административно наказание. В противен случай обаче е застрашен от солидна глоба до 10 000 лв. и престой в затвора до 5 години.