Атанасова: Българите искат стабилност и сигурност, които само ГЕРБ може да гарантира. Търпението се изчерпва

ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел – повече доверие от повече български граждани и естествено победа. Това е целта ни.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Novini.bg.

„Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са в състояние да поемат никаква отговорност.

Имаха две възможности да направят това – и през април, и през юли. Смятам, че търпението на българите ще се изчерпа. Те искат стабилност и сигурност. Единствено до този момент ГЕРБ е доказала, че може да ги осигури“, категорична бе тя.

„Идеята за правителство до пролетта ми се струва доста налудничева, защото редовен кабинет се избира за 4-годишен мандат, а не с някакви други срокове визирани в някакъв проект на решение. В този смисъл на България е нужно редовно правителство, което да взима решения и да носи отговорност.

Предстоят кризи. Видя се, че служебното правителство не може да ги управлява. Служебното правителство не е добре да прави и бюджет за следващата година, защото след това не е ясно нито как ще се харчат средствата, нито кой ще носи отговорност. Не е ясно и дали българските граждани искат служебно правителство назначено от президента да управлява страната“, завърши Атанасова.