Хиляди посетиха „Капана фест“, първите глоби вече са факт!

Четири глоби наложиха още в първата вечер на „Капана фест“ инспекторите от РЗИ Пловдив. Хиляди се очаква да посетят събитието днес и утре. Това е случва на фона на увеличаващия се брой заразени с COVID-19. За последното денонощие в Пловдив положителните проби са 195.

Капан фест започна със засилени проверки на инспекторите от РЗИ.

„Kонстатирахме нарушение на противоепидемичните мерки, сервитьорът в момента обслужваше клиенти без да е поставил защитна маска за лице“, каза инспекторът от РЗИ Пловдив Петя Чочоранова.

Инспекторите констатират, че в повечето заведения въведените противоепидемичните мерки се спазват. Най-честият пропуск е, че управителите не водят дневници за извършената дезинфекция на контактни повърхности и под.

„Липсва воденето на писмени записи, които да удостоверят нагледно, че тези мероприятия се извършват реално, това беше нашата устна препоръка – да се въведе такъв дневник“, каза за БНТ инспекторът на РЗИ Пловдив д-р Албена Златанова.

И докато маски все пак се носят, дистанцията липсва.

„Капана фест“ продължава до неделя. На този фон съборите по селата бяха отменени след заповед на кризисния щаб в Пловдив.