Играта загрубя! Свиленски държи сметка на съпруга на бившата си жена

Радев да каже подкрепя ли бъдеща партия на министрите си. Изявлението на премиера му не радва социалистите, коментира червеният депутат.
„С изявлението на премиера Янев явно е факт, че се готви политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев. Тук е много интересна позицията на президента Радев, защото премиерът и двамата министри са назначени от него. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който казва, че би гласувал за него? Преди няколко дни чухме, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега едно такова изявление от неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти“, коментира Георги Свиленски в предаването „Лява политика“ по БСТВ, цитиран от пресцентъра на БСП.

По думите му през годините са се правили много политически проекти – едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни.

Според Свиленски, който е бивш мъж на президентската съпруга Десислава Радева, е по-добре парламентарните и президентските избори да се проведат заедно. „Ако са разделени, ще трябва три недели да пращаме на избори българските граждани, които нямат вина, че политиците не могат да се разберат. Имам чувството, че в даден момент те просто ще накажат българските политици и няма да излязат да гласуват“, смята той.

Настоящият президент Радев иска изборите да бъдат отделно.

„Стана ясно, че „Демократична България“ никога не са били за това България да има правителство и моделът да бъде променен. С всякакви червени линии явно те от самото начало са залагали на това хората на ГЕРБ във второто и третото ниво на властта да продължат да управляват и при едни нови избори ГЕРБ отново да са първа политическа сила, както дават вече социологическите агенции“, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Нападките към БСП, че си прави предизборен пиар със срещите по третия мандат, Свиленски коментира така: „Ако БСП си правеше пиар, защо тогава на този пиар дойдоха най-големите работодателски и синдикални организации, защо дойде целият туристически бранш и синдикатите на МВР? Не. Напротив, от всичките тези хора получихме подкрепа и казаха – това, което правите е правилно, жалко, че не го правят повече партии. Всички те бяха на едно мнение, че трябва да има актуализация на бюджета и че трябва да има правителство. Президентът на КТ „Подкрепа“ беше гневен, че толкова време не може да се направи кабинет.“